Svaret på dina frågor kring storstädning

Säkert- Alltid samma personal du känner

Kunniga – Vi utför ofta specialuppdrag

Storstädning är en grundlig rengöring av ditt hem som du gör några gånger om året. Det är ett tillfälle att verkligen komma åt all smuts och bakterier som har samlats på sig över tid. Storstädning kan vara en stor uppgift, men det är värt det i slutändan när ditt hem är rent och fräscht.

I den här artikeln kommer vi att svara på alla dina frågor kring storstädning.

 • Vad innebär en storstädning?
 • Hur planerar och genomför du en lyckad storstädning?
 • Vilka är de vanligaste storstädningsfelen att undvika?
 • Storstädningschecklista: Allt du behöver städa?
 • Storstädning för upptagna människor?
 • Hur gör man en storstädning?
 • Hur mycket kostar en storstädning?
 • Vad kostar 1 timme städning?
 • Hur ofta är det normalt att städa?
 • Hur lång tid tar en storstädning?

Vad innebär en storstädning?

Storstädning är en grundlig rengöring av ditt hem som du gör några gånger om året. Det är ett tillfälle att verkligen komma åt all smuts och bakterier som har samlats på sig över tid. Storstädning kan vara en stor uppgift, men det är värt det i slutändan när ditt hem är rent och fräscht.

Det finns många fördelar med storstädning. För det första kan det hjälpa dig att hålla ditt hem rent och hälsosamt. Storstädning kan hjälpa till att ta bort smuts, damm, pollen, och andra allergener som kan orsaka hälsoproblem. För det andra kan storstädning hjälpa dig att förlänga livslängden på dina saker. Genom att rengöra dina saker regelbundet kan du hjälpa till att förhindra att de blir skadade eller slitna. För det tredje kan storstädning hjälpa dig att spara pengar. Genom att rengöra ditt hem själv kan du undvika kostnaden för att anlita en städfirma.

Hur planerar och genomför du en lyckad storstädning?

Det första steget för att planera en lyckad storstädning är att bestämma dig för när du ska göra det. Det är bäst att välja en tid då du har gott om tid och inte är för stressad. Du bör också välja en tid då vädret är bra, så att du kan rengöra dina fönster och utomhusutrymmen.

När du har bestämt dig för när du ska storstäda är det dags att göra en plan. Börja med att gå igenom alla rum i ditt hem och lista alla de saker som du behöver städa. Detta kommer att hjälpa dig att uppskatta hur mycket tid och arbete som krävs.

När du har gjort en lista är det dags att börja samla ihop alla de städredskap och förnödenheter som du behöver. Detta inkluderar saker som dammsugare, mopp, trasa, fönsterputs, och rengöringsmedel.

När du har allt du behöver är det dags att börja storstäda! Börja med ett rum i taget och arbeta dig systematiskt igenom ditt hem. Var noga med att städa alla ytor, inklusive golv, väggar, tak, och möbler.

Vilka är de vanligaste storstädningsfelen att undvika?

Här är några av de vanligaste storstädningsfelen att undvika:

 • Att inte planera. Det är viktigt att planera din storstädning innan du börjar. Detta kommer att hjälpa dig att uppskatta hur mycket tid och arbete som krävs, och det kommer också att hjälpa dig att hålla dig fokuserad.
 • Att försöka göra allt på en gång. Storstädning är en stor uppgift, så det är viktigt att ta din tid. Om du försöker göra allt på en gång kommer du bara bli trött och stressad. Dela upp storstädningen i mindre uppgifter och gör dem en efter en.
 • Att inte använda rätt städredskap och förnödenheter. Det finns många olika städredskap och förnödenheter tillgängliga, så var noga med att välja de rätta för jobbet. Till exempel, använd en mjuk trasa för att rengöra känsliga ytor.
 • Att inte följa instruktionerna på rengöringsmedlen. Det är viktigt att följa instruktionerna på rengöringsmedlen för att säkerställa att du använder dem på rätt sätt. Att använda för mycket rengöringsmedel kan faktiskt göra mer skada än nytta.
 • Att glömma bort de små sakerna. Det är lätt att glömma bort de små sakerna när du storstädar, men det är viktigt att komma ihåg dem också. Till exempel, rengör dina ljusströmbrytare, dörrhandtag, och fönsterkarmar.

Storstädningschecklista: Allt du behöver städa?

Här är en storstädningschecklista som du kan använda för att se till att du inte missar något:

 • Kök: Rengör alla ytor, inklusive bänkskivor, skåp, lådor, diskmaskin, kyl och frys, spis, och ugn. Rengör också golvet och väggarna.
 • Badrum: Rengör alla ytor, inklusive handfat, toalett, dusch/badkar, spegel, och golv. Rengör också väggarna och kaklet.
 • Vardagsrum: Rengör alla ytor, inklusive möbler, golv, väggar, lampor, och fönster.
 • Sovrum: Rengör alla ytor, inklusive säng, möbler, golv, väggar, lampor, och fönster.
 • Övriga rum: Rengör alla ytor i alla andra rum i ditt hem, såsom källare, vind, garage, och utomhusutrymmen.

Storstädning för upptagna människor?

Storstädning kan vara en tidskrävande uppgift, men det finns sätt att göra det för upptagna människor. Här är några tips:

 • Dela upp storstädningen i mindre uppgifter. Inte försöka göra allt på en gång. Dela upp storstädningen i mindre uppgifter och gör dem en efter en. Detta kommer att göra storstädningen mindre överväldigande och lättare att hantera.
 • Be om hjälp. Om du har familj eller vänner som kan hjälpa dig med storstädningen, be om hjälp. Detta kommer att göra storstädningen snabbare och roligare.
 • Anlita en städfirma. Om du inte har tid eller energi att storstäda själv kan du anlita en städfirma. PHR Städ är ett professionellt städföretag som erbjuder en mängd olika städtjänster, inklusive storstädning. Vi har lång erfarenhet av att städa hem och kommer att göra ditt hem skinande rent.

Hur gör man en storstädning?

En storstädning är en grundlig rengöring av ditt hem som du gör några gånger om året. Det är ett tillfälle att verkligen komma åt all smuts och bakterier som har samlats på sig över tid. Storstädning kan vara en stor uppgift, men det är värt det i slutändan när ditt hem är rent och fräscht.

Här är en steg-för-steg guide till hur du gör en storstädning:

 1. Planera din storstädning i förväg. Detta kommer att hjälpa dig att uppskatta hur mycket tid och arbete som krävs, och det kommer också att hjälpa dig att hålla dig fokuserad.
 2. Dela upp storstädningen i mindre uppgifter. Inte försöka göra allt på en gång. Dela upp storstädningen i mindre uppgifter och gör dem en efter en. Detta kommer att göra storstädningen mindre överväldigande och lättare att hantera.
 3. Börja med det svåraste. Om du vet att du har ett särskilt rum eller område som är svårt att städa, börja med det först. Detta kommer att hjälpa dig att få momentum och göra det lättare att fortsätta.
 4. Arbeta dig systematiskt igenom ditt hem. Gå inte fram och tillbaka mellan olika rum. Detta kommer bara att ta längre tid och göra dig mer trött.
 5. Ta pauser. Storstädning kan vara en stor uppgift, så det är viktigt att ta pauser regelbundet. Ställ in en timer och ta en kort paus var 30-60 minut.
 6. Använd rätt städredskap och förnödenheter. Det finns många olika städredskap och förnödenheter tillgängliga, så var noga med att välja de rätta för jobbet. Till exempel, använd en mjuk trasa för att rengöra känsliga ytor.
 7. Följ instruktionerna på rengöringsmedlen. Det är viktigt att följa instruktionerna på rengöringsmedlen för att säkerställa att du använder dem på rätt sätt. Att använda för mycket rengöringsmedel kan faktiskt göra mer skada än nytta.
 8. Glöm inte bort de små sakerna. Det är lätt att glömma bort de små sakerna när du storstädar, men det är viktigt att komma ihåg dem också. Till exempel, rengör dina ljusströmbrytare, dörrhandtag, och fönsterkarmar.

Hur mycket kostar en storstädning?

Kostnaden för en storstädning varierar beroende på storleken på ditt hem, hur ofta du vill att den ska utföras, och var du bor. I genomsnitt kostar en storstädning av ett litet hem cirka 2000 kronor, medan en storstädning av ett stort hem kostar cirka 5000 kronor.

Vad kostar 1 timme städning?

Priset för 1 timme städning varierar också beroende på storleken på ditt hem, hur ofta du vill att den ska utföras, och var du bor. PHR Städ kostar 1 timme städning 199 kronor.

Hur ofta är det normalt att städa?

Det är en bra idé att städa ditt hem regelbundet för att hålla det rent och fräscht. Hur ofta du behöver städa beror på hur mycket du använder ditt hem och hur mycket smuts och damm som samlas på sig. I allmänhet rekommenderas det att städa ditt hem minst en gång i veckan.

Hur lång tid tar en storstädning?

Tiden som det tar att storstäda beror på storleken på ditt hem och hur mycket smuts och damm som behöver tas bort. I genomsnitt tar en storstädning av ett litet hem cirka 8 timmar, medan en storstädning av ett stort hem tar cirka 16 timmar.

Dela detta inlägg, välj din plattform!

Kampanj: Få storstädning för bara 199 kr/h

Missa inte chansen att testa vår populära städservice för bara 199 kronor i timmen (efter rutavdrag). Priset gäller vid dina tre första bokade städtillfällen.

Fyll i formuläret till höger så kontaktar vi dig. Du kan också mejla till info@phrstad.com eller ringa oss på telefon 070 798 99 25.

  *Obligatoriska uppgifter