Svaret på dina frågor kring flyttstädning

Säkert- Alltid samma personal du känner

Kunniga – Vi utför ofta specialuppdrag

Flyttstädning är en viktig del av att flytta, och det är något som många människor tycker är stressigt och tidskrävande. Men det behöver inte vara så. I den här artikeln kommer vi att svara på några av de vanligaste frågorna om flyttstädning, så att du kan göra det på ett enkelt och effektivt sätt.

Vad ska man tänka på vid flyttstädning?

Vid flyttstädning är det viktigt att tänka på flera saker för att säkerställa en smidig och effektiv process. Först och främst är det viktigt att planera i förväg och boka en pålitlig städfirma i god tid. Det är också bra att göra en noggrann genomgång av bostaden och notera eventuella skador eller problemområden som behöver åtgärdas innan städningen påbörjas.

Här är några saker du bör tänka på vid flyttstädning:

 • Planera i förväg. Ju mer du planerar, desto lättare kommer det att gå. Börja med att göra en lista över allt som behöver städas.
 • Ta hjälp av en professionell. Om du har tid och ork kan du städa själv, men det är ofta enklare och mer effektivt att ta hjälp av en professionell städfirma.
 • Kontrollera kontraktet. Se till att du förstår vad som ingår i flyttstädningen innan du signerar kontraktet.
 • Ta bilder. Ta bilder av bostaden innan städningen påbörjas, så att du har något att jämföra med om det skulle uppstå några tvister.

Vad ingår i en flyttstädning?

En flyttstädning inkluderar vanligtvis en grundlig rengöring av hela bostaden, inklusive alla rum, kök, badrum, och golv. Det innebär att man rengör och avkalkar ytor, dammsuger och våttorkar golv, rengör fönster och fönsterbrädor, samt tar bort damm och spindelnät från tak och väggar. Dessutom ingår ofta rengöring av vitvaror, som ugn, spis, kylskåp och diskmaskin.

En grundlig flyttstädning omfattar följande:

 • Dammsugning och moppning av alla golv
 • Rengöring av alla ytor, inklusive väggar, tak, fönster, dörrar och lister
 • Rengöring av alla vitvaror, inklusive spis, kyl, frys, tvättmaskin och torktumlare
 • Rengöring av alla toaletter och badrum
 • Rengöring av alla kök
 • Rengöring av alla garderober och skåp

Vad är normalt pris för flyttstädning?

Priset för flyttstädning varierar beroende på bostadens storlek och skick. Det är viktigt att begära en offert från städfirman för att få en exakt prisuppgift baserat på dina specifika behov.

PHR städ tar 199 kronor per timme för sin flyttstädning. Detta är ett mycket bra pris, speciellt om du jämför med andra städfirmor på marknaden.

Vad ingår inte i flyttstädning?

Det finns vissa saker som vanligtvis inte ingår i en flyttstädning. Det kan vara till exempel att ta bort grov smuts eller skräp som inte är relaterat till normalt slitage. Det kan också vara att ta hand om speciella rengöringsuppgifter som inte är en del av det vanliga städuppdraget. Det är viktigt att tydligt kommunicera med städfirman om eventuella extra behov eller önskemål.

Följande ingår inte i en flyttstädning:

 • Flytt av möbler och lösa föremål
 • Rengöring av balkong eller uteplats
 • Rengöring av garage eller förråd
 • Rengöring av fasad eller fönsterputs på utsidan
 • Rivning av tapeter eller golv

Är man skyldig att flyttstäda?

I Sverige är man inte skyldig att flyttstäda, men det är oftast ett krav från hyresvärden. Om du inte städar din bostad innan du flyttar ut kan du bli tvungen att betala en städavgift.

Flyttstädning kan vara en jobbig uppgift, men det behöver inte vara det. Genom att planera i förväg och ta hjälp av en professionell städfirma kan du göra det enkelt och effektivt.

PHR städ är ett professionellt städföretag som erbjuder flyttstädning av högsta kvalitet till ett konkurrenskraftigt pris. Med sin långa erfarenhet och kompetenta personal kan PHR städ hjälpa dig att flytta ut ur din bostad med gott samvete.

Om du letar efter ett professionellt och miljövänligt städföretag för flyttstädning kontakta PHR städ idag för en gratis offert!

Dela detta inlägg, välj din plattform!

Kampanj: Få flyttstädning för bara 199 kr/h

Missa inte chansen att testa vår populära städservice för bara 199 kronor i timmen (efter rutavdrag). Priset gäller vid dina tre första bokade städtillfällen.

Fyll i formuläret till höger så kontaktar vi dig. Du kan också mejla till info@phrstad.com eller ringa oss på telefon 070 798 99 25.

  *Obligatoriska uppgifter