Storstädning: Allt du behöver veta

Säkert- Alltid samma personal du känner

Kunniga – Vi utför ofta specialuppdrag

En storstädning är en grundlig rengöring av hela hemmet. Den görs vanligtvis en eller två gånger per år, och omfattar allt från att damma av lampor och tak till att rengöra ugn och kyl/frys. Storstädning kan vara en tidskrävande uppgift, men det är viktigt för att hålla hemmet rent och fräscht, och för att undvika att smuts och damm byggs upp.

Varför är storstädning viktigt?

Det finns många anledningar till varför storstädning är viktigt. För det första bidrar det till ett renare och fräschare hem, vilket är bra för både din fysiska och psykiska hälsa. Damm och smuts kan orsaka allergier och andra hälsoproblem, så det är viktigt att hålla dessa borta från hemmet. Dessutom kan ett rent och välskött hem bidra till att minska stressnivåerna och skapa en mer harmonisk atmosfär.

För det andra kan storstädning hjälpa till att förlänga livslängden på dina saker och möbler. Genom att rengöra dem grundligt och regelbundet kan du ta bort smuts och damm som kan orsaka slitage. Detta är särskilt viktigt för saker som mattor, möbler och vitvaror.

Slutligen kan storstädning också bidra till att öka värdet på ditt hem. Ett rent och välskött hem är mer attraktivt för potentiella köpare, och kan därför säljas för ett högre pris.

Hur ofta ska man storstäda?

Hur ofta du behöver storstäda beror på olika faktorer, såsom storleken på ditt hem, antalet personer i hushållet och hur mycket tid du har att spendera på städning. En bra tumregel är att storstäda en till två gånger per år. Om du har ett stort hem eller många personer i hushåldet kan du behöva storstäda oftare.

Vad ingår i en storstädning?

Vad som ingår i en storstädning varierar beroende på vem som utför den. En professionell städfirma kommer vanligtvis att utföra en mer omfattande storstädning än vad du skulle göra själv. Här är en allmän lista över vad som brukar ingå i en storstädning:

 • Damning och torrtorkning av alla ytor
 • Våttorkning av golv, väggar och tak
 • Rengöring av fönster
 • Rengöring av kök och vitvaror
 • Rengöring av badrum
 • Rengöring av möbler
 • Rengöring av mattor och gardiner

Tips för storstädning

Här är några tips för att göra storstädningen lite lättare:

 • Planera din storstädning i förväg. Detta kommer att hjälpa dig att vara mer effektiv och att undvika att missa något.
 • Dela upp storstädningen i mindre delar. Att storstäda hela hemmet på en gång kan vara överväldigande.
 • Dela därför upp storstädningen i mindre delar, såsom att storstäda ett rum per dag.
 • Ta pauser. Storstädning kan vara en fysiskt ansträngande uppgift. Ta därför regelbundna pauser för att undvika att bli utmattad.
 • Använd rätt städutrustning. Att ha rätt städutrustning kan göra storstädningen mycket lättare och snabbare. Se till att ha tillräckligt med städdukar, rengöringsmedel och andra städartiklar innan du börjar.
 • Be om hjälp. Om du har möjlighet att be om hjälp med storstädningen, gör det. Detta kan vara från din partner, familj, vänner eller en professionell städfirma.

Storstäda själv eller anlita en städfirma?

Huruvida du ska storstäda själv eller anlita en städfirma beror på dina personliga preferenser och budget. Om du har gott om tid och gillar att städa kan du storstäda själv. Men om du inte har tid eller lust att städa, eller om du har ett stort hem, kan det vara en bra idé att anlita en städfirma.

PHR städ är ett professionellt städföretag som erbjuder storstädningstjänster i Göteborg och omgivande områden. Vi har ett team av erfarna och kvalificerade städare som är redo att hjälpa dig att få ditt hem skinande rent.

Vi erbjuder en omfattande storstädningstjänst som inkluderar allt från damning och våttorkning till rengöring av kök, badrum och fönster. Vi använder endast miljövänliga städprodukter och vi är noga med att följa alla säkerhetsföreskrifter.

Vi förstår att storstädning kan vara en tidskrävande uppgift, så vi vill göra det så enkelt som möjligt för dig. Vi erbjuder därför flexibla bokningstider och vi kan anpassa vår storstädningstjänst efter dina specifika behov.

Dela detta inlägg, välj din plattform!

Kampanj: Få storstädning för bara 199 kr/h

Missa inte chansen att testa vår populära städservice för bara 199 kronor i timmen (efter rutavdrag). Priset gäller vid dina tre första bokade städtillfällen.

Fyll i formuläret till höger så kontaktar vi dig. Du kan också mejla till info@phrstad.com eller ringa oss på telefon 070 798 99 25.

  *Obligatoriska uppgifter