Så skapar du en rutin för kontorsstädning som fungerar

Säkert- Alltid samma personal du känner

Kunniga – Vi utför ofta specialuppdrag

Kontorsstädning är en viktig del av att underhålla en ren och trivsam arbetsplats. En god rutin för kontorsstädning kan hjälpa dig att hålla ditt kontor rent och fräscht, vilket kan bidra till att öka produktiviteten och minska sjukfrånvaron bland dina anställda.

För att skapa en rutin för kontorsstädning som fungerar är det viktigt att börja med att identifiera vilka områden som behöver städas regelbundet. Det kan inkludera skrivbord, toaletter, kök, konferensrum och gemensamma utrymmen. Genom att göra en noggrann inventering av dessa områden kan du skapa en checklista som du kan följa varje dag, vecka eller månad.

När du har identifierat vilka områden som behöver städas är det dags att planera tidpunkter för städning. Det kan vara en bra idé att schemalägga städning under tider då kontoret är minst upptaget, till exempel tidigt på morgonen eller sent på kvällen. På så sätt kan städningen utföras utan att störa de anställda eller påverka deras arbete.

För att göra kontorsstädningen ännu mer effektiv och tidsbesparande kan du också överväga att använda professionella städtjänster. Genom att anlita experter inom kontorsstädning kan du vara säker på att ditt kontor blir ordentligt rengjort och att du får en hög standard på städningen. Det kan vara värt att investera i en professionell städtjänst för att säkerställa att ditt kontor alltid är i toppskick.

Om du letar efter ett professionellt och miljövänligt städföretag för kontorsstädning överväga PHR städ.

Det finns några saker du kan göra för att skapa en rutin för kontorsstädning som fungerar:

 1. Identifiera dina behov Vad behöver städas på ditt kontor? Hur ofta behöver det städas? När är det bäst att städa? När du har identifierat dina behov kan du börja skapa en städschema.
 2. Skapa en städschema. Ett städschema kan hjälpa dig att hålla reda på vad som behöver städas och när det behöver städas. Du kan skapa ett städschema för varje dag, vecka eller månad. Se till att schemat är realistiskt och att det går att följa.
 3. Tilldela städningsuppgifter. Om du har flera anställda kan du tilldela dem olika städningsuppgifter. Detta kan hjälpa dig att spara tid och se till att allt blir städat.
 4. Förse dina anställda med rätt städmaterial. Se till att dina anställda har tillgång till alla städmaterial de behöver, såsom dammsugare, moppar, hinkar, trasor och rengöringsmedel.
 5. Kontrollera städningen. Se till att kontrollera att städningen blir utförd korrekt. Du kan göra detta genom att inspektera kontoret efter varje städning.

Här är några tips för att skapa en effektiv rutin för kontorsstädning:

 1. Börja med en grundstädning. Innan du börjar med en regelbunden städning bör du göra en grundstädning av ditt kontor. Detta innebär att du städar allt från golv till tak.
 2. Fokusera på högtrafikområden. Högtrafikområden, såsom kök, badrum och konferensrum, behöver städas oftare än andra områden på kontoret.
 3. Dela upp städningen i mindre uppgifter. Att dela upp städningen i mindre uppgifter kan göra det mindre överväldigande och mer hanterbart.
 4. Använd rätt städmaterial. Det finns olika städmaterial för olika ytor. Se till att använda rätt städmaterial för att få bästa resultat.
 5. Rengör regelbundet. Det är bättre att rengöra regelbundet än att göra en stor städning en gång i månaden.

Här är ett exempel på en rutin för kontorsstädning:

Daglig städning:

 • Töm papperskorgen och ta ut soporna.
 • Torka av bord och ytor.
 • Dammsug mattor och golv.
 • Rengör toaletter och kök.

Veckostädning:

 • Mopa golven.
 • Damma hyllor och lampor.
 • Rengöra fönster.
 • Torka av dörrar och handtag.

Månadsstädning:

 • Rengöra ugnen och mikrovågsugnen.
 • Rengöra kaffemaskinen och vattenkokaren.
 • Rengöra kylskåpet och frysen.
 • Rengöra ventilationssystemet.

Du kan anpassa denna rutin efter dina egna behov. Till exempel kan du behöva städa oftare om du har ett stort kontor eller om du har många anställda.

Här är några ytterligare tips för att hålla ditt kontor rent och fräscht:

 • Uppmuntra dina anställda att plocka upp efter sig själva. Detta kan hjälpa dig att spara tid och se till att kontoret inte blir allt för smutsigt.
 • Ha en plats för allt. Detta kommer att göra det lättare att hålla kontoret organiserat och rent.
 • Investera i ett bra luftfilter. Ett luftfilter kan hjälpa till att förbättra luftkvaliteten på ditt kontor.
 • Rengör dina HVAC-system regelbundet. HVAC-system kan samla på sig damm och smuts, vilket kan leda till allergier och andra hälsoproblem.

Genom att följa dessa tips kan du skapa en rutin för kontorsstädning som fungerar och som hjälper dig att hålla ditt kontor rent och trivsamt.

Dela detta inlägg, välj din plattform!

Boka ett kostnadsfritt besök

Vi gör gärna ett kostnadsfritt besök innan du bestämmer dig angående städhjälp.

Fyll i formuläret till höger så kontaktar vi dig. Du kan också mejla till info@phrstad.com eller ringa oss på telefon 070 798 99 25.


  *Obligatoriska uppgifter